Oslo working

Det har inte hänt så mycket sen sist. Har hunnit med några dagar i Huddinge för att hämta hit alla prylar sen jobbat på mer och mer här på Gina. Annars fortsätter det att regna. Normal norsk sommar antar jag? Hoppas ni mår bra!!

På besök i bloggvärlden

Jag har nu under en veckas tid varit aktiv på bloggen. Jag har skrivit flera inlägg per dag för att se vad det gav för resultat. Hur besökarantalet påverkades och vad jag fått för kommentarer.
Veckan innan hade jag i medelsnitt 2 läsare per dag. Och nu denna vecka har jag haft i snitt 48 läsare per dag. 83 unika läsare på en dag som mest och 332 läsare totalt denna vecka. De 52 kommentarer jag fått under den här veckan är i huvudsak folk som vill ha fler läsare till sin egen blogg.
Jag har tjänat en liten slant på denna vecka men det känns som jag mest skrivit om helt ointressanta saker.

Nu tänker jag gå tillbaka till mitt liv! Fortsätter skriva nångång ibland då jag har nåt kul som hänt att berätta om.

Over and out

Oslo

Yes det är här jag bor. Och kommer göra en tid framöver. Hur länge det visar sig. Men jag tycker om Oslo. Det är precis lagom stort och mysigt med många parker. Känns lite som söder på nåt sätt. Så är det nära till skärgårn. Allting är så nära kännsdet som! Vad tycker ni om Oslo?

Världens största pool


Den ligger i Chile, på resorten San Alfonso Del Mar och är drygt en kilometer lång. Sjukt! Är byggt för att man inte så ofta kan bada i havet pga dom farliga vågorna.

Fredag i Oslo

Yes då var det helg igen! Det är ju lite segt att dom jag känner här är bortresta bara! Ska träffa några gamla vänner imorrn! Det ska bli kul! Och vet ni vad. Jag fick jobbet :D NICE

Beckhams for Emporio Armani

Bechams nya bilder tillsammans för Armani



Veckans snygging


Visst är han söt!!??

I ♡ Shoes

Budget varianten. Ta 3 betala för 2




299kr st på Skopunkten

Seriernas säsongspremiärer

Följer du någon serie? Prison Break Säsong 5 har redan dragit igång. Här är resten av världspremiärdatumen (alltså i USA så det visas i Sverige en kort tid efter dessa datum)

90210 säsong 2 - 25 Augusti 2009
Greek säsong 3 - 31 Augusti 2009
One Tree Hill säsong 7 - 14 September 2009
Gossip Girl säsong 3 - 14 September 2009
How I Met Your Mother säsong 5 - 21 September 2009
Heroes säsong 4 - 21 September 2009
House säsong 6 - 21 September 2009
Grey's Anatomy säsong 6 - 24 September 2009
Desperate Housewives säsong 6 - 27 September 2009
Family Guy säsong 8 - 27 September 2009
Smallville säsong 9 - September 2009
Ugly Betty säsong 4 -  9 Oktober 2009
Lost säsong 6 - Februari 2010

Gossip Girl, Greys Anatomy och How I Met Your Mother längtar jag efter!!

Tips! Tjäna pengar på din blogg

Enkelt och helt gratis! Bara att registrera sig och välja ut den annons man själv vill använda. Man får betalt bara för att visa annonsen, per klick, eller köp hos annonsören. Tjäna pengar du också!

Nagellack

Några favoriter



Leighton Meester - Body Control

Gossip Girl stjärnans nya låt


Räkfrossa

Sjukt seg dag idag! Inget inplanerat förutom kolla igenom alla norska sidor där man kan hitta hyreslägenheter. Vädret är inte heller sådär lockande att gå ut i.

Nu ska jag skalla massa räkor. Maten är ju i allmänt rätt dyr här i Norge. Men nånting som inte är dyrt är räkor! 18kr/kg frysta räkor i lösvikt. Och räkor är ju grymt gott!!!!

Åk skidor mitt i sommarn

Ja visst kan man göra det!!
Mina kompisar var nyss iväg till norge och Stryn. Där har dom sommarskidåkning! Man bor nere i dalen där det är shortsväder. Men uppe på berget finns mängder av snö! Hur häftigt är inte det??



Man kan åka till ett ställe som heter Folgefonna också. Ligger också i norge och dom har underbara solnedgångar!

Jim Johansson Wolf

Sen kan man göra som min syster. Hon är just nu i Holland och kollar in några av deras inomhusbackar...




Till minne av MJ

Nu tittar jag på minnesprogrammet om Michael Jackson. Norge är ju lite efter!
Sov så gott allesamans!!


Vila i frid

Tuna Sandwich

Sådär hemma igen! Intervjun kändes helt okej och jobbet verkar jättekul! Så nu är det bara att hoppas! Avslöjar inget förrän jag vet säkert. Nu är det snart dax för lägenhetsvisning. Slängde ihop en liten Tuna Sandwich precis. Gott och enkelt!

Du behöver:

Tunnbröd (annat bröd funkar också)
Tonfisk
Rödlök
Gräslök
Gräddfil
Rucolasallad
Salt
Peppar

Tips från Msn Mat & Dryck


Veckans Favorit!

En av mina favoriter just nu är denna Hoody Dress från American Apparel. Riktigt soft!

Fast den jag har är lila

3D Bio

Godmorgon tisdag! Idag är det jobbintervju och visning som står på schemat! Berättar hur det gått sen!!

Är det nån av er som har sett på 3D Bio än? Var det häftigt?


Verkar häftigt! Hade tänkt gå nästa vecka! Ice age3 går ju på 3D!!! Have a good day!

Egna armband DONE*

Sådär då var armbanden klara!! Det blev två likadana. Får se vem som får det andra! Det är så fint med läderband såhär på sommarn!

Köpte allt på panduro. Vad tycks?

Nytt i garderoben


Egna armband

Lika grått idag! Men vad gör väl det? Då får man hitta på annat istället! Har vart nere på stan på panduro och köpt lite läderband och små grejer! Kan nog bli fint!! Ni får hålla utkik så lägger jag upp bilder oxå!
När jag ändå var nere på stan tänkte jag att jag skulle leta upp en mataffär som har billig mat! När jag hade gått i 15-20 min där den skulle ligga hade dom rivit den och höll på att bygga om. Hahah Nu ska jag pyssla lite!

Goda Smoothies

Nånting som är supergott och fräscht på sommaren är ju smoothies! Kan man ta med till stranden i en termos så håller dom kylan. Hittade några recept på aftonbladet så klicka på bilden för recepten!! Enjoy!

Godnatt!

Nej nu är det sovdax! Imorrn väntar en ny dag med jobb och lägenhetsletande!! Natti

Söndagsmys med egen Hummus

Johan som jag bor med har lärt mig hur man gör Hummus!
Enkelt, gott, billigt och nyttigt!!

Kikärter
Vitlök
Chilifrukt
Olivolja
Vatten
Spiskummin
Salt 
Peppar
 

Gott som pålägg eller dipp till grönsaker eller nachos!

Min skidresa till Canada, Fernie BC

En månad i ett land där snön sägs vara bättre än på de flesta ställen på jorden. Med höga förväntningar begav vi oss jag och min kompis Emma.
Flygresan tog väl en si sådär 14 timmar med stopp i London. Vi hade verkligen tur med allt bagage. Skidbagarna vägde precis vad dom max fick väga och dom glömde dessutom att ta betalt!
Dom var destå otrevligare på flygplatsen i Calgary. Snäste och frågade tusen frågor. Vi träffade ett svenskt par som personalen gjorde sig roliga åt och bad dem dra väskorna fram och tillbaka förbi deras hundar. Inte OK! Nog om detta.

Det svenska paret visade sig vara Linus och Johanna som lustigt nog också jobbade uppe i Sälen som just skidlärare. Vi tog en shuttle bus tillsammans till den lilla puderhålan Fernie.
Resan från flygplatsen tog runt fyra timmar. Den kändes som evigheter. Regnet öste ner och det var gråare än någonsinn. Chauffören slängde upp alla väskor på taket med några remmar runt. Kändes sådär men tänkte inte mer på det. Nångång under resan vaknar Johanna till av en duns. Men bilen skuttade och hoppade hej vilt hela tiden så det var väl inget. Senare på kvällen när vi kommit fram sprang det runt en liten kille och letade efter sin väska. Det var nog ingen som tagit fel. Den låg antagligen nånstans på vägen mellan Calgary och Fernie. Stackarn!

Emmas syster bor i Fernie sedan många år tillbaka. I ett fint timmerhus med sin karl Kurt och hund. Det blev en hel del goda middagar och roliga äventyr tillsammans med Natasha. Dom visade oss byns godaste sushi och visade oss även hur man gjorde egen sushi. Sen blev det bad i ute jacuzzin under stjärnorna. Tur att det var vinter så grizzlibjörnana fortfarande låg i ide. Natasha tog oss upp på berget första dagen. Det hade snöat massor flera dagar innan så nästan hela systemet var stängt på grund av lavinfara. Men längre fram på dagen öppnade dom upp mer och mina nya breda skidor fick visa vad dom gick för.



Vårt hostel Raging Elk där vi bodde var väl det populäraste bland svenskar i byn. Kanske för att det var ett av de billigaste! Det bodde en del retards där också!
Det var ett ganska ruttet hostel. Första dagarna när vi kom regnade det. Ja inne i hostellet med. Det var utplacerade hinkar. En av killarna vi träffade där, André hade till och med en hink i sängen. Och det satte sina spår. Nästan hela taket var väl ruttet. När vi skulle ner till köket ramlade en såndär lång lysrörslampa ner rakt i huvet på mig. det flög plastbitar och blixtrade till innan det blev mörkt. En hjärnskakning senare och efter att personalen var såå gulliga och frågade både om det ena och det andra rädda att jag skulle stämma dom eller nåt. Ja då var det dax för skotertur! Vi skulle följa med Natasha och Kurt ut med hans racerskotrar. Tydligen hans stora pasion här i livet. Vägen var allt annat än rak. Det skumpade och hoppade hela vägen rakt ut i skogen där vi skulle hänga i en stuga utan el med massa rednecks hela kvällen. Det var minst sagt intressant. Ni kan ju tänka själva!!

Det blev mycket åkning! Ibland mindra bra och ibland lite bättre! Men varje morgon började alltid med vandring ut från byn och över bron till "hitchhikingspot". Japp man liftade till backen. Det var inget konstigt utan alla gjorde det. Fanns en buss men det kostade pengar. Det här var ju gratis och tio gånger roligare! Man ställde sig sist i kön med all utrustning och redo för backen. Sen var det bara att vänta tills man hamnade längst fram. Då var det bara att höja tummen i luften. Man fick aldrig vänta längre än en kvart och ibland var det väl en femton personer före. Så stannade dom och sa hur många som fick plats. Sen var det bara att hoppa in. Skidor var inget problem. En stor volvo kombi var en liten bil jämfört vad man körde vanligtvis där. Dom flesta hade stora pickuper där det bara var att slänga på grejerna på flaket.

När det inte var powpow fick man hänga i Fernies lilla railpark. Där hängde Fernies parkcrew som mest åkte, fixade nån box då och då. För att få åka där blev man tvungen att ha ett speciellt Parkpass. Rätt smart för att få bort folk som inte borde vara där! Saltisgrabbarna var några vi gärna hängde med där!



Några killar vi hängde mycket med var bunkern-gänget. Fem killar från Stockholm som hyrde källarvåningen hela säsongen. Där hamnade alltid förfesten och efterfesten. Och ibland kom man inte ut alls. Eftrsom Fernies uteliv var lite konstigt. Var man inte ute innan tio kom man inte in. Ja i alla fall inte där man ville komma in. Då blev det ibland biljard på en liten pub eller så gick man och festade vidare hemma. En gång hamnade vi på en hemmafest med bara locals. Det var verkligen underhållande. Man kunde stå still i ett hörn och bara vara åskådare. Hur kul som helst. Ja eller i alla fall annorlunda mot Sverige. Kan ni tänka er en sån där typisk fest på en Colligefilm. Typ American Pie. Dom röda plastmuggarna fanns där, bongen och dom höga coola killarna fanns. Öltratten och dom fnissiga flickorna, som på film helt enkelt.
När man inte festade eller var uppe på berget hängde man i Snowboardshopen Edge of the world på andra sidan gatan. Där kunde man hänga i sofforna och kolla på snowboardrulle, käka nåt gott i deras lilla Mexicanska restaurang eller låna en skatebord och utöka trickpåsen i deras ramp. Dessutom var personalen där helchill! Hur skönt är inte det? Min stora favorit!!



På hemresan bestämde vi oss för att stanna en natt i Calgary. Lite shopping och storstadsliv! Calgary var inte en mysig stad. Det var smutsigt och otrevligt. Man kände sig inte trygg för fem öre och hostellet kändes som ett tomt sjukhus jämfört med Elken. Calgary var kort och gott som Plattan.

Även om Kanadensarna ursäktade och sa att det var deras snömässigt sett sämsta säsong på länge har jag haft en grymt rolig och givande resa!


That's It, That's All

Tillbakablick

Nu kom jag på en bra sak jag kan skriva lite om här nu när jag har massa tid över! Skrev ju aldrig så mycket om min skidresa till Kanada. Så snart kommer det upp lite skön läsning och lite ögongodis!!

Godmorgon Söndag

En Söndag i Oslo är helt och hållet stendöd. Alla affärer till och med mataffärerna har stängt. Det är bara bensinmackar och små mataffärer som har öppet. Så vi får se vad man ska förgylla denna dag med...? Det kanske blir till att läsa lite sen seriemaraton. Vad har ni för er en Söndag som denna?

Riktig Kärlek

Och tre goda poäng till Hammarby igår! Det behövdes!

Rania Island, Maldiverna

Den här ön kan man hyra och ha helt för sig själv! Drömsemester? Ja tack!

67000 kr/natt All inclusive...

Solig Lördag

Det blev en glass borta vid Majorstuen innan Idil blev tvungen att springa iväg till jobbet. Hon jobbar på bion. Trevligt att ses igen. Det känns som det inte är så länge sen men tiden går allt bra fort! Tänk att det var drygt 4 år sen man slutade skolan. Det var inte alls länge sen man tyckte 25 lät gammalt. Men nu står man snart där själv.

Det har inte kommit en ända droppe regn idag. Men jag passade på att köpa ett paraply ändå. Det ser ut som att regnet kommer imorrn. Och man vill ju inte vara plaskblöt om man ska på intervju..

Nu blir det nog till att läsa några sidor ur boken! Läser ni någon bra bok?

Godmorgon!

Min morgon började sådär. Mitt N på tangentbordet ramla bort och jag satt i nästan 30 min innan jag fick fast det. Men nu sitter det! Verkar inte bli nåt regn idag, skönt! Då hinner man kanske ner och införskaffa sig ett paraply innan det är försent!

Idag ska jag träffa Idil! Vi har nog inte sett varann på 1,5 år eller så. Vi bodde i Brighton tillsammans då och nu har vi båda flyttat hit! Ska bli riktigt kul att ses igen!

Hoppas ni får en bra dag!

Oslo Here I Am

Yes! Tillbaka i Grannarnas stad! Här är det varmt ska ni veta! Hettan försvinner inte om nätterna heller. Det är inget täcke och försöka ligga utsträckt för att inte röra nån annan kroppsdel som gäller. Men jag e int bitter! Sol är sjukt bra!
Men nu har även blixtrarna och dundret kommit hit så det blir nog lite svalare. Man kanske ska ta sig ner på stan och köpa gummistövlar och paraply! Ser ut att bli regn i en veckas tid nu...

Nu är det jobbletan, intervjuer och visningar som står på schemat.
Har redan vart på två värdelösa intervjuer som jag redan förträngt. Ska på en till på tisdag. Så nu blir det en ledig helg! Blir till att uppdatera sig vilka som bor här i Oslo nuför tiden!
Vad ska ni göra i helgen?

Och idag har jag namnsdag! Aurora idag! :)

.